Skip to content Skip to footer

Shell Chemicals Park Moerdijk wint VOMI Safety eXperience Award

Shell Chemicals Park Moerdijk is de winnaar van de VOMI Safety eXperience Award 2022. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het bedrijf waar werknemers van contractors de beste veiligheidsbeleving hebben.

Volgens de jury presteerden zowel Shell Chemicals Park Moerdijk als de twee andere genomineerden, ExxonMobil en Neste goed op alle aandachtsgebieden, maar onderscheidde Shell zich met name op gebied van de zichtbaarheid/toegankelijkheid van het management en het actief betrekken van de contractor. Dat zorgt in de praktijk voor een laagdrempelige verhouding tussen site management en contractors.

Positief veiligheidsklimaat

Juryvoorzitter prof. dr. Jop Groeneweg, cognitief psycholoog in het veiligheidsdomein en werkzaam bij de TU Delft, Universiteit Leiden en TNO, over de Award 2022: “Door de jaren heen zien we dat asset owners – de opdrachtgevers van VOMI-leden –  steeds dichter naar elkaar groeien als het om veiligheidsbeleving voor de contractors gaat. De locatie Shell Chemicals Park Moerdijk onderscheidt zich op het terrein van leiderschap. De site managers zijn zichtbaar én toegankelijk voor contractors. Dat verlaagt de drempel tussen site management en contractors en zorgt voor een positief veiligheidsklimaat.”

De vertegenwoordigers van de finalisten van de VOMI Safety eXperience Award 2022. V.l.n.r. Jean-Pierre Verbraak (Shell), Katrijn Verhaert (ExxonMobil) en Hanno Schouten (Neste).

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.