Skip to content Skip to footer

Ontruimen kinderdagverblijf: optisch of akoestisch signaal?

Brandmeldinstallaties maken doorgaans gebruik van een akoestisch signaal in geval van brand. Maar in slaapvertrekken van kinderdagverblijven is behoefte aan optische signalen. Het CCV heeft nu een zogeheten interpretatiebesluit gepubliceerd over het ontruimen van slaapvertrekken in een kinderdagverblijf.

Het belangrijkste doel van de signalering is het waarschuwen van het aanwezige personeel van het kinderdagverblijf. Maar luid alarmeren met een geluidsniveau van 65 decibel in slaapvertrekken voor kinderen jonger dan vier jaar, kan een negatief effect hebben op deze kinderen. Een akoestische alarminstallatie is daar ongewenst. In zo’n situatie kan het personeel worden gewaarschuwd door een akoestisch alarm buiten de slaapvertrekken in combinatie met een of meerdere flitslichten in de slaapvertrekken.

Voortaan keus in alarmering

Het interpretatiebesluit van hetccv.nl (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) maakt het nu mogelijk om bij brandmeldinstallaties te kiezen tussen een akoestisch of optisch alarm in een slaapvertrek van een kinderdagverblijf, afhankelijk van de specifieke situatie en de behoeften.Reageer op dit artikel

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.