Skip to content Skip to footer

5 jaar SER Arboplatform

Het SER Arboplatform bestaat 5 jaar. Tijdens de jubileumbijeenkomst stond de vraag centraal hoe alle betrokkenen bij het arbeidsomstandighedenbeleid nog beter en effectiever kunnen inzetten op preventie.

Naar zero death op het werk

Stan Kaatee, directeur-generaal Werk van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, benoemde tijdens de bijeenkomst dat jaarlijks 4000 mensen overlijden aan de gevolgen van hun werk. Er worden nog veel meer werkenden ziek, of krijgen een ongeluk op het werk. Hij wil daarom alles op alles zetten om deze aantallen fors omlaag te brengen: “Met iedereen die werkt, met iedereen die opdrachten betaalt, die mensen in dienst heeft, met alle arbodiensten en bedrijfsartsen. Met sociale partners, sectoren en branche organisaties. We moeten met elkaar naar zero death toe werken.“

Samenwerking SZW en SER

De SER bood demissionair minister van Gennip medio 2023 het advies ‘Naar een werkend arbostelsel voor iedereen’ Arbovisie 2040 deel I aan. In dat advies doet de SER een aantal concrete aanbevelingen om preventie en handhaving te versterken.

In deel II van de Arbovisie dat momenteel wordt voorbereid, staat preventie ook centraal. Het ministerie van SZW en de SER gaan op dit punt samenwerken.

1 Comment

  • email tips
    Posted 20 december 2023 at 14:10

    Hallo allemaal! Bedankt voor het delen van deze handige e-mailtips! Het is altijd fijn om nieuwe manieren te ontdekken om mijn inbox georganiseerd te houden. Een van mijn favoriete tips is het gebruik van mappen en marks om messages te categoriseren. Het bespaart me zoveel tijd bij het zoeken naar specifieke berichten. Hebben jullie nog andere geweldige e-mailtrucs kick the bucket jullie met ons willen delen? Bedankt en veel succes met het beheersen van jullie inbox!

Comments are closed.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.