Skip to content Skip to footer

Week van de Werkstress: breng stress onder de aandacht

De Week van de Werkstress vindt plaats van 14 tot en met 18 november. In deze week wordt werkstress onder de aandacht van werknemers gebracht. Het thema is ‘Mentaal en fysiek sterk’.

Dit jaar is er niet alleen aandacht voor de mentale staat van werknemers, maar ook voor fysiek lekker in je vel zitten. Er is een groot personeelstekort, werknemers moeten na het thuiswerken vanwege de coronapandemie op zoek naar een nieuwe werk-privébalans en steeds meer jonge werknemers ervaren stress op het werk. Werknemers hebben behoefte aan een goede balans tussen stress en energie. Het thema ‘Mentaal en fysiek sterk’ sluit hierbij aan.

Subthema’s

In de Week van de Werkstress is er daarnaast aandacht voor drie actuele thema’s.

  1. Jongeren en werkstress: werknemers tot 35 jaar hebben steeds vaker psychische klachten en burn-outs door stress op het werk. Relatief nieuwe bedrijven groeien vaak snel, dat leidt tot een hoge werkdruk en stress.
  2. Werk-privébalans: sinds de coronapandemie is de mogelijkheid tot thuiswerken voor veel organisaties eerder regel dan uitzondering. Hybride werken heeft veel voordelen, maar kan nadelig uitpakken voor de werk-privébalans.
  3. Werkplezier: het is belangrijk om te focussen op werkstress, maar dat is wel een negatief aspect. Het is niet alleen belangrijk om werkstress te voorkomen, maar ook om de aandacht te verleggen naar werkplezier.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.