Skip to content Skip to footer

Abdelmaiyd Salah bhv’er van het jaar 2022

Abdelmaiyd Salah, werkzaam bij Rijkswaterstaat op de afdeling Centrale Informatie Voorziening in Delft, is verkozen tot bhv’er van het jaar 2022. Hij redde het leven van zijn collega door de Heimlich-greep toe te passen.

Salah werd door vijf collega’s genomineerd, waaronder Atie Steendijk: “Door adequaat en professioneel ingrijpen, heeft Maiyd mijn leven gered. We hadden een etentje met de ondernemingsraad waar wij beiden deel van uitmaken, toen ik me verslikte in een stukje vlees. Wat ik ook probeerde, water drinken, hoesten, het bleef muurvast zitten. Ik was compleet in shock en de mensen om mij heen ook. Toen greep Maiyd in, wat heel moedig was. De Heimlich-greep is een lastige ingreep, je moet echt weten wat je doet. Na de ingreep zijn we allemaal verdergegaan met eten, zonder het te hebben over wat er was gebeurd. Pas een tijdje later kwam het besef dat als hij niet had ingegrepen, ik hier nu niet meer zou zijn.”

Waardering voor bhv’ers

Abdelmaiyd Salah is de 11e winnaar van deze verkiezing, die jaarlijks wordt gehouden op de Dag van de bhv. “Op deze dag vragen we speciale aandacht en waardering voor de inzet van de circa 500.000 bedrijfshulpverleners in Nederland. Deze bhv’ers die zich inzetten, niet voor zichzelf, maar juist voor de ander. Een dag om bhv’ers in het zonnetje te zetten en niet-bhv’ers te laten merken hoe belangrijk bhv is”, aldus Sylvester Bennema, voorzitter van Stichting Dag van de BHV.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.