Skip to content Skip to footer

RI&E-verplichting krijgt opnieuw een podium

Om de verplichting van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) meer onder de aandacht te brengen, is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opnieuw een campagne gestart. De RI&E helpt werkgevers om arbeidsrisico’s in kaart te brengen en bij het zoeken naar praktische oplossingen om risico’s te verkleinen. Op die manier zorgen werkgevers voor een gezonde en veilige werkomgeving voor zichzelf en hun medewerkers.

Doel en thema campagne

Ook dit keer is het doel van de campagne om de bekendheid van de RI&E én de verplichting hiervan te verhogen. Tijdens de huidige campagne wordt er daarentegen ook aandacht gegeven aan het thema Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA). Dit is een overkoepelend begrip voor factoren die werkstress kunnen veroorzaken, zoals discriminatie, een hoge werkdruk of (seksuele) intimidatie.

Steunpunt RI&E

Op de website van Steunpunt RI&E staan allerlei handige instrumenten, zoals een stappenplan voor het opstellen van een RI&E. In de vernieuwde routeplanner van het steunpunt worden werkgevers nu ook gewezen op het belang van mentale gezondheid van hun medewerkers. De werkgroep van steunpunt RI&E bestaat uit vertegenwoordiging van werknemers en werkgevers: FNV, MKB Nederland, CNV, VCP, Uneto-VNI en VOB.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.