Skip to content Skip to footer

Minister Van Gennip: “Pak de kansen van hybride werken”

Meer dan twee jaar lang gold het advies thuis te werken om zo de verspreiding van corona tegen te gaan. Inmiddels zijn we op een kantelpunt beland: van het dringend advies tot thuiswerken om besmettingen tegen te gaan, naar de keuze of je naar kantoor gaat of thuis werkt. De komende periode biedt de ruimte om over te gaan op hybride werken. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid roept werkgevers en werknemers op om daar goede afspraken over te maken en werkt aan een Agenda voor de toekomst.

Hybride werken

“Hybride werken heeft de toekomst”, schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer. “Het is een van de leerpunten die we meenemen uit de coronacrisis: Nederland heeft laten zien dat thuiswerken werkt en veel mensen willen deels thuis blijven werken. Nu het thuiswerkadvies is vervallen, kunnen we verder met een hybride manier van werken.” Zij roept werkgevers en werknemers op om met elkaar in gesprek te gaan en blijvende heldere afspraken te maken. “Pak de kansen die er liggen.”

Agenda voor de toekomst

Het kabinet werkt ook aan een Agenda voor de toekomst op hybride werken. In deze agenda wordt opgenomen welke ontwikkelingen en factoren nodig zijn om een goede hybride balans duurzaam vorm te geven. Een van de bouwstenen daarvoor is het SER-advies over hybride werken in de toekomst dat op verzoek van het kabinet is opgesteld. Dat wordt op zeer korte termijn verwacht.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.