Skip to content Skip to footer

Veiligheidsladder heet voortaan Safety Culture Ladder

De Veiligheidsladder brengt het veiligheidsbewustzijn van medewerkers en leidinggevenden in kaart. Omdat er steeds meer belangstelling uit het buitenland is voor de certificaten van de Veiligheidsladder, wordt voortaan gebruikgemaakt van de naam Safety Culture Ladder.

Wat is de Veiligheidsladder?

De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten. De Veiligheidsladder is ooit bedacht door ProRail. Toen steeds meer andere bedrijven belangstelling kregen voor de systematiek, zocht ProRail naar een onafhankelijke organisatie om deze te beheren. Dat werd NEN.

Waarom Safety Culture Ladder?

Er is gekozen voor een naamsverandering, omdat er ook vanuit het buitenland belangstelling is voor de Veiligheidsladder. Bijvoorbeeld omdat het steeds meer een inkoopverantwoordelijkheid wordt om bedrijven in te huren die veilig werken. Of omdat een internationaal opererend bedrijf de Veiligheidsladder in de hele organisatie wil invoeren en daarom een internationaal certificatieschema nodig heeft.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.