Skip to content Skip to footer

Spencer Zwier bhv’er van het jaar 2023

Spencer Zwier, bode bij Gemeente Boekel, is verkozen tot bhv’er van het jaar 2023. Hij redde het leven van een man tijdens de carnavalsfestiviteiten. Daarnaast zet hij zich altijd vol enthousiasme in voor de bhv-organisatie.

Zwier werd genomineerd door zijn collega Pascal van Os. Die licht de nominatie toe: “Vlak voor de sleuteloverdracht van carnaval kreeg een man een hartstilstand. Omstanders kwamen naar het gemeentehuis voor hulp. Spencer heeft meteen de AED gepakt en is zonder twijfel begonnen met reanimeren, totdat de ambulance arriveerde en de professionals het overnamen. Deze man heeft het overleefd en is daar natuurlijk ontzettend dankbaar voor. Daarnaast doet hij veel voor de bhv-organisatie. Bijvoorbeeld het regelen en op orde houden van de benodigdheden, zoals hesjes, batterijen en portofoons. Maar ook de communicatie over bhv verzorgt hij. Wat doet hij eigenlijk niet?”

Spencer Zwier is de 12e bhv’er van het jaar, een verkiezing die jaarlijks wordt gehouden op de Dag van de BHV, elke eerste maandag van november. De bhv’er van het jaar ontvangt een award en een cheque van € 1.000.- Daarnaast krijgt hij een cheque van €1.000,- om te doneren aan een goed doel gerelateerd aan hulpverlening.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.