Skip to content Skip to footer

Schiphol moet personeel beter beschermen tegen uitstoot vliegtuigen

Schiphol moet zijn personeel beter beschermen tegen de schadelijke uitstoot van vliegtuigen, schrijft de Nederlandse Arbeidsinspectie in het tweede deelbesluit op het handhavingsverzoek van de FNV. Dit deelbesluit gaat onder meer over maatregelen op het gebruik van vliegtuigmotoren rond platforms, maatregelen op het gebruik van Auxillary Power Units en het gebruik van diesel aangedreven vliegtuigvoorzieningen rond platforms op de vlieghaven Schiphol.

De huidige plannen van Schiphol om blootstelling aan de uitstoot van vliegtuigen te verminderen zijn niet goed genoeg, aldus de Arbeidsinspectie. Daarom moet de luchthaven meer doen om voor 2030 personeel beter te beschermen. Voor het einde van dit jaar moet Schiphol met een verbeterplan komen.

‘Arbeidsomstandigheden moeten beter’

Schiphol noemt het ontwerpbesluit van de Arbeidsinspectie een “niet te negeren spiegel” voor de luchthaven. “Duidelijk is dat de arbeidsomstandigheden op Schiphol beter moeten. Natuurlijk zijn er in de loop der jaren verbeteringen doorgevoerd, maar het moet sneller en beter”, zei Schiphol-topman Ruud Sondag in een verklaring.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.