Skip to content Skip to footer

Ministerie van SZW promoot RI&E-verplichting

Het bestaan van de wettelijk verplichte risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is bij veel ondernemers onbekend. Vooral kleine ondernemers hebben vaak geen RI&E. Daarom informeert het ministerie van SZW ondernemers met de campagne Route naar RI&E.

De campagne Route naar RI&E moet ondernemers bewust maken van arbeidsrisico’s en de RI&E-verplichting. De campagne nodigt ondernemers uit om direct aan de slag te gaan met het opstellen van een RI&E.

Ondernemers aan het woord

In verhalen op onder andere Instagram en Linkedin vertellen ondernemers uit verschillende sectoren waarom zij een RI&E hebben. Een ondernemer die werkt in transport die niet wil dat het personeel iets overkomt. Een ondernemer die werkt in de detailhandel en vreest voor de kosten bij uitval van personeel. Een ondernemer met een eigen kantoor die niet wil dat de beste krachten uitvallen met een burn-out.

Verplichting

De Arbowet verplicht iedere werkgever om een arbobeleid te voeren dat zo veel mogelijk gericht is op optimale arbeidsomstandigheden. Het opstellen van de RI&E is daar een onderdeel van.

Online applicatie

Met de online applicatie Route naar RI&E kunnen bedrijven op een zelfgekozen manier een RI&E maken. Via een paar vragen ontdek je welke routes mogelijk zijn en kan je direct zelf aan de slag.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.