Skip to content Skip to footer

Meer dodelijke ongevallen tijdens het werk in agrarische sector in 2021

In 2021 telde de agrarische en groene sector tien dodelijke ongevallen. Dat zijn er twee meer dan in 2020. Dat meldt Stigas, kennisinstituut voor de agrarische sector.

Van de tien ongevallen betrof het drie keer een werknemer, twee keer een vrijwilliger, twee keer de ondernemer zelf, en in de overige gevallen een kind, een gezinslid en een derde. De oorzaak was in vijf gevallen een machine (sorteermachine, voermachine, een heftruck en twee keer een shovel). Verder vonden er ongevallen plaats met een mestsilo (mestgassen), een vallende hooibaal, een paard, een stier en tijdens het rietbranden.

Meeste ongevallen in dierhouderij

De meeste ongevallen vonden plaats in de dierhouderij: twee in de rundveehouderij, twee in de varkenshouderij, een in de melkveehouderij en een keer in de paardenhouderij. Verder was er een dodelijk ongeval in de sectoren akkerbouw, fruitteelt en bos en natuur.

Afgelopen tien jaar

In de afgelopen tien jaar vielen er in totaal 121 dodelijke slachtoffers in de sector. Dat is gemiddeld 12 ongevallen per jaar. In de tien jaar ervoor was het gemiddelde 18 ongevallen per jaar. De meest voorkomende oorzaak zijn ongevallen met (rijdende) machines. Hierbij gaat het relatief vaak om ongevallen met trekkers, heftrucks en shovels.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.