Skip to content Skip to footer

Landelijke data brandonderzoek beschikbaar

​Sinds 2020 registreren brandonderzoekers de uitkomsten van de brandonderzoeken in Nederland in een landelijke database. Het IFV heeft voor het eerst een analyse kunnen maken van de gegevens uit de database. Deze zijn gepubliceerd in het rapport Leren van de praktijk: analyse van landelijke data brandonderzoek.

1792 vragenlijsten ingevuld

De rapportage richt zich op brandonderzoeken die zijn uitgevoerd tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021. In totaal zijn er 1792 vragenlijsten ingevuld en werd gekeken naar binnenbranden, buitenbranden en incidenten met alternatief aangedreven voertuigen. Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt tussen de brandonderzoeken waar een brandonderzoeker ter plaatse is geweest en de overige onderzoeken, bijvoorbeeld door middel van nabellen of het achteraf rapporteren door een bevelvoerder.

Leren van de praktijk

Alle data van de verrichte brandonderzoeken komen samen in een landelijke database. Data-analyse levert veel kennis op die niet alleen benut wordt voor voorlichtingsmateriaal en advisering over preventieve voorzieningen, maar ook voor casuïstiek voor het oefenprogramma en het ontwikkelen van landelijke doctrines zoals de Basisprincipes van brandbestrijding. Daarmee zijn brandonderzoek en het vastleggen en analyseren van data niet meer weg te denken uit het leren van de praktijk.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.