Skip to content Skip to footer

Kwart ziekmelders door corona vermoedt besmetting op het werk

In juni steeg het gemiddelde verzuimpercentage in Nederland naar 4,4% (ten opzichte van 4,3% in mei 2022). Deze stijging komt vrijwel helemaal door de coronapiek in juni. Een kwart van de mensen die zich met corona ziek hebben gemeld, zegt op het werk besmet te zijn geraakt. Dit blijkt uit cijfers van arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare.

Verzuimcijfers juni 2022

Tussen begin en eind juni is het aantal verzuimmeldingen dat met corona te maken heeft fors gestegen. Hoewel de zomerpiek achter ons ligt, zoals het RIVM eerder berichtte, roepen de arbodiensten bedrijven op om besmettingen op de werkplek te voorkomen.

Besmetting op het werk

Eén op de vier werknemers die zich ziekmeldt door corona, vermoedt dat de besmetting op het werk heeft plaatsgevonden. Daar hebben werkgevers en werknemers samen een verantwoordelijkheid. “Houd daarom oog voor de basisregels zoals handen wassen, elkaar ruimte geven en zorgen voor voldoende frisse lucht”, aldus Jurriaan Penders, bedrijfsarts en directeur medische zaken bij HumanCapitalCare. “Heb je bijvoorbeeld klachten? Dan blijf je thuis en doe je direct een zelftest. Na een negatieve zelftest mag je naar je werk. Ook thuiswerken voor wie dat kan, helpt om besmetting op de werkvloer te voorkomen. Het is belangrijk om juist nu in gesprek te gaan over corona, de nodige maatregelen en wat dit voor medewerkers betekent.”

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.