Skip to content Skip to footer

Overheid start campagne over psychische klachten op het werk

43 procent van de mensen krijgt ooit een psychische aandoening. Ook veel werkgevers hebben mensen in dienst met psychische klachten. De nieuwe overheidscampagne ‘Hey, het is oké’ heeft als doel het stigma op psychische aandoeningen weg te nemen, en de drempel om erover te praten te verlagen.

Negatief stempel

Veel medewerkers durven op hun werk niet te vertellen over een psychische klacht. Ze zijn bang voor een negatief stempel. Helaas is die angst vaak terecht. Toch heeft openheid ook voordelen. Iemand kan dan meer zichzelf zijn en ook om ondersteuning vragen.

Met elkaar praten

Het is in het belang van de werknemer en werkgever dat personeel het naar de zin heeft op de werkvloer. Daarom moeten beiden met elkaar praten. Niet over de psychische klacht, maar over wat nodig is om het werk goed te kunnen doen. En waar iemand blij van wordt.

Wegnemen stigma

Het doel van de campagne ‘Hey, het is oké’ is het wegnemen van het stigma op psychische aandoeningen, en het verlagen van de drempel om erover te praten. De campagne is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Er is een speciale campagnewebsite ‘Hey, het is oké’ met informatie, persoonlijke ervaringen en tips voor werkgevers.

1 Comment

  • Esther Holten
    Posted 16 november 2022 at 15:16

    Ik geloof ook dat het belangrijk is om over psychische problemen te praten op het werk. Zo kan je klachten ook eerder herkennen. Het stigma moet in ieder geval weggenomen worden vind ik. https://www.lister.nl

Comments are closed.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.