Skip to content Skip to footer

Onderzoeksraad start onderzoek naar veiligheid arbeidsmigranten

De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar de veiligheid van arbeidsmigranten in Nederland. De focus van het onderzoek ligt op voorvallen op het werk. De Onderzoeksraad stelt een thematisch onderzoek in, waarbij meerdere voorvallen met arbeidsmigranten worden onderzocht. Het onderzoek is verder gericht op aspecten die gekoppeld zijn aan het werk van arbeidsmigranten, zoals de huisvesting en het vervoer van en naar het werk.

De aanleiding voor  het opstarten van dit onderzoek is dat er zich met regelmaat voorvallen voordoen waarbij arbeidsmigranten betrokken zijn. Ondanks verschillende initiatieven in de afgelopen jaren om arbeidsmigranten beter te beschermen worden zij nog steeds  – vaker dan andere werknemers –geconfronteerd met onveilige situaties. Arbeidsmigranten in Nederland zijn veelal niet zelfredzaam, doordat ze de taal niet spreken, de Nederlandse regelgeving niet kennen en geen sociaal netwerk hebben. Dit maakt arbeidsmigranten voor hun veiligheid in grote mate afhankelijk van anderen. 

Onderzoeksraad-voorzitter Chris van Dam: “Arbeidsmigranten in Nederland worden regelmatig blootgesteld aan risicovolle situaties op het werk. Daarbij gebeuren ook ongelukken. Wij gaan onderzoeken waar het schort aan de veiligheid van arbeidsmigranten en kijken op welke punten dit verbeterd kan worden.” 

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.