Skip to content Skip to footer

De drie verschillen tussen bhv’ers en ehbo’ers

Regelmatig krijgen we de vraag wat nu het verschil is tussen een bhv’er en een ehbo’er. Ze doen toch beiden hetzelfde soort werk? We zetten de drie verschillen op een rij.

1. Alleen incidenten op de werkvloer

Een bhv’er is speciaal opgeleid om hulp te verlenen bij incidenten die zich op of rond de werkvloer van het eigen bedrijf of de eigen organisatie kunnen voordoen. Een ehbo’er wordt opgeleid voor hulp bij alle mogelijke ongevallen, bijvoorbeeld op straat, thuis of tijdens evenementen.

2. Ook ontruiming en brandbestrijding

Een bhv’er verleent – net als een ehbo’er – eerste hulp bij ongevallen, maar doet méér. Zo kan een bhv’er een beginnende brand blussen en ingezet worden bij een ontruiming. Een bhv’er is dus breder inzetbaar dan een ehbo’er en richt zich specifiek op de veiligheid op de werkvloer.

3. Aanwezigheid bhv’ers is wettelijk verplicht

Elk bedrijf met meer dan één werknemer is wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat er minimaal één bhv’er aanwezig is. De aanwezigheid van een of meerdere ehbo’ers is niet verplicht.

Als er in je bedrijf of organisatie medewerkers met een ehbo-diploma aanwezig zijn, is het een idee om hen te  laten opleiden als bhv’er. Zij zijn vrijgesteld voor het halen van het bhv-examen eerste hulp. Zij hoeven dan alleen brandbestrijding en ontruiming te doen.

Meer weten? Elders op de site vind je meer informatie.

1 Comment

  • Arno Saasen
    Posted 13 juni 2024 at 17:44

    Misschien is het ook eens goed om de overeenkomsten die de EHBO en BHV hebben te benadrukken 🙂

Reageer op dit artikel

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.