Skip to content Skip to footer

Verdubbeling aantal coronabesmettingen op de werkvloer

Het aantal ziekmeldingen als gevolg van een coronabesmetting via de werkomgeving is sinds het loslaten van het thuiswerkadvies eind september meer dan verdubbeld. Dat melden arbodienstverleners HumanCapitalCare en ArboNed.

Grootste stijging sinds uitbraak coronavirus

Het gemiddelde verzuimpercentage steeg in oktober naar 4,6% (ten opzichte van 4,2% in september). Dat is de grootste stijging sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020. De stijging van het ziekteverzuim is hoger dan verwacht in deze periode van het jaar. “In oktober waren van de Nederlandse beroepsbevolking op een werkdag gemiddeld 50.000 meer werknemers ziek dan in september”, zegt Jurriaan Penders, bedrijfsarts en directeur medische zaken bij HumanCapitalCare.

Werkomgeving genoemd als mogelijk besmettingsbron

De arbodienstverleners zien naast de stijging van verzuim door corona ook dat werknemers de werkomgeving vaker als mogelijke besmettingsbron noemen. Penders: “Sinds het loslaten van het thuiswerkadvies eind september, zien we een ruime verdubbeling in dit percentage. Van 10% eind september, naar 25% in de eerste week van november. Tegelijkertijd zien we dat het aandeel besmettingen in de privésfeer in deze periode juist afnam.”

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.