Skip to content Skip to footer

Safety&Health@Work: ‘Waardevolle inzichten en producten voor bhv’ers’

Bhv’ers kunnen op 2 en 3 oktober naar Safety&Health@Work in Rotterdam Ahoy, vakbeurs op het gebied van arbeidsveiligheid en gezondheid. We stelden 8 vragen aan Pieter Bas Dujardin, manager Exhibitions bij Rotterdam Ahoy.

Hoe zou je de beurs kortweg omschrijven?

Pieter Bas Dujardin: “Safety&Health@Work is dé toonaangevende vakbeurs op het gebied van arbeidsveiligheid en gezondheid, met een sterke focus op beschermende kleding, kennis en opleidingen, technologie en robotica, veiligheidsmiddelen en -materialen. Niet alleen biedt Safety&Health@Work een breed aanbod van producten en diensten, maar ook de mogelijkheid tot netwerken en een uitgebreid kennisprogramma.”

Hoe lang bestaat deze beurs al?

“Vroeger werd de beurs onder een andere naam door een externe partij in Rotterdam Ahoy georganiseerd. Sinds 2016 is Rotterdam Ahoy zelf de organisator van de beurs onder de naam Safety&Health@Work. De beurs is nu drie keer door ons georganiseerd: in 2016, 2018 en 2022. Elke twee jaar wordt de beurs gehouden, alleen 2020 ging niet door vanwege covid.”

Hoeveel deelnemers en exposanten worden er verwacht?

“We verwachten 3.000 safetyprofessionals te verwelkomen deze editie. Verder zijn er 114 exposanten en 24 sponsoren van het NVVK Veiligheidscongres, dat tegelijkertijd georganiseerd wordt met de beurs.”

Wat is het doel van de beurs?

“Een platform bieden aan professionals in het safetywerkveld waarbij ze in één beursbezoek alles kunnen zien: de nieuwste innovaties op het gebied van veiligheidsapparatuur, gezondheidsprogramma’s en technologische oplossingen die bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van henzelf en de collega’s. Verder  kunnen ze er netwerken met vakgenoten en waardevolle kennis opdoen in het kennistheater.”

Wat zijn de highlights dit jaar?

“Op de beursvloer is er beide dagen een boeiend kennisprogramma in het kennistheater waar alle bezoekers gratis naartoe kunnen. Hier komen interessante sprekers uit de bouw en industrie en experts op het gebied van gezondheid en preventie een presentatie geven. Daarnaast zullen ook slachtoffers van een arbeidsongeval hun persoonlijke verhaal delen. Het complete programma staat op onze site.”

“Een leuke nieuwe manier om de nieuwste innovaties en trends op het gebied van veiligheid en gezondheid te ontdekken zijn de Safety Experience Tours. Groepen van tien tot twintig professionals krijgen demo’s en workshops bij tien zorgvuldig geselecteerde stands. Met vijf tours per dag is dit de perfecte gelegenheid voor bezoekers om zichzelf onder te dompelen in de allernieuwste producten en technologieën die het werk veiliger en efficiënter maken.”



Wat zijn de grootste verschillen met voorgaande keren?

“Dit jaar wordt tegelijkertijd het NVVK Veiligheidscongres gehouden. Door de krachten te bundelen van deze twee evenementen wordt het dé safetyweek van het jaar. De events versterken elkaar doordat de sponsoren van het NVVK Veiligheidscongres een netwerkplein met stands hebben op de beursvloer, waar bezoekers van de beurs ook langs kunnen gaan. Daarnaast gaan de deelnemers aan het congres ook de beursvloer op, bijvoorbeeld wanneer ze in een break-outsessie kiezen voor de Safety Experience Tour.”

Wat kunnen bhv’ers verwachten?

“Bhv’ers kunnen een breed scala aan waardevolle inzichten, producten en kennissessies verwachten. Meer dan 100 exposanten presenteren de nieuwste producten en technologieën, zoals AED’s, veiligheidskleding en communicatiesystemen die speciaal gericht zijn op het verbeteren van de bedrijfsveiligheid. Daarnaast kunnen ze alle sessies in het kennistheater gratis bijwonen. En Safety&Health@Work is de ideale omgeving om ervaringen uit te wisselen met andere bhv’ers en professionals uit de veiligheidssector.”

Kun je je nog aanmelden als bezoeker?

“Jazeker! Een bezoek aan de beurs is gratis en bezoekers kunnen zich aanmelden via de website. Dat kan nog tot en met 3 oktober via de registratielink: Safety&Health@Work – Registreren (safetyandhealthatwork.nl).”

Ook NIBHV is aanwezig met een stand op de beurs in Ahoy. Daar wordt de nieuwe e-learningmodule ‘Iedereen Ontruimer’ gepresenteerd. NIBHV is sinds december 2023 een van de partners van Safety&Health@Work.

Reageer op dit artikel

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.