Skip to content Skip to footer

Blog #1: Vakblad Veiligheid is niet meer, lang leve vakbladveiligheid.nl

Begin dit jaar schreef ik in mijn voorwoord in Veiligheid 84 dat mede door de lockdown en alle daarmee gepaard gaande beperkende maatregelen digitalisering in meer en meer aspecten van ons leven een prominente rol speelt en dat dit alleen nog maar zou toenemen. Tegelijkertijd liet ik weten dat we ondanks die digitale tsunami nog steeds elk kwartaal met veel enthousiasme een fraai papieren vakblad zouden blijven maken. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder in de tijd en moet ik terugkomen op die laatste woorden.

Vakblad Veiligheid zal eind dit jaar voor het laatst op papier verschijnen. Een besluit dat ik als echte bladenliefhebber met pijn in mijn hart heb genomen. Ook omdat ik weet dat velen met mij het papieren vakblad dat al meer dan 20 jaar een begrip in de branche is nog steeds in hoge mate waarderen. Maar de realiteit leert ons dat de informatiebehoefte snel verandert, zeker op het gebied van veiligheid. Steeds vaker kregen we ook de vraag van lezers om het vakblad online te kunnen raadplegen. Om hierop te anticiperen heeft NIBHV als dé zender van need-to-read-informatie als het gaat om veilig werken ervoor gekozen nu ook voor het vakblad de stap van print naar online te zetten.

Vanaf oktober wordt www.vakbladveiligheid.nl de online-informatie-hub voor iedereen die betrokken is bij veiligheid op de werkvloer. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee voor de komende jaren een perfect podium hebben om betrouwbare informatie op een aantrekkelijke wijze te presenteren. Zoals je al meer dan 20 jaar van ons gewend bent, zullen wij ook online communiceren vanuit inhoud en expertise. Maar wel dichter op de actualiteit, eenvoudig te delen, en voor iedereen vanaf elke (flexwerk)locatie toegankelijk.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.