Skip to content Skip to footer

Volgende week is de Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk

Van 25 tot 29 oktober is het weer de jaarlijkse Europese Week voor veiligheid en gezondheid op het werk. Er worden honderden bewustmakingsevenementen in de hele EU en daarbuiten georganiseerd. De Week voor veiligheid en gezondheid op het werk is ieder jaar in oktober (week 43) en is een centraal evenement binnen de campagne ‘Een gezonde werkplek’.

Wat is het probleem?

Miljoenen werknemers in heel Europa lijden aan werkgerelateerde spier- en skeletaandoeningen. Volgens gegevens uit de zesde Europese enquête naar de arbeidsomstandigheden melden drie op de vijf werknemers in de Europese Unie klachten in verband met spier- en skeletaandoeningen.

Werkgerelateerde spier- en skeletaandoeningen zijn beschadigingen van lichaamsstructuren zoals spieren, gewrichten en pezen die voornamelijk door werk of de gevolgen van de directe werkomgeving worden veroorzaakt of verergerd. Spier- en skeletaandoeningen kunnen zeer nadelig zijn voor iemands kwaliteit van leven en vermogen om te werken, en vormen een van de meest voorkomende oorzaken van arbeidsongeschiktheid, ziekteverzuim en vervroegde uittreding.

De meest voorkomende spier- en skeletaandoeningen zijn rugpijn en pijn in de bovenste ledematen. Fysieke, organisatorische, psychosociale en individuele factoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze klachten.

Bewustzijn verhogen

Speciale filmvertoningen, evenementen op sociale media, conferenties, tentoonstellingen, wedstrijden en trainingen – het zijn slechts enkele van de activiteiten die in het kader van de Europese Week worden georganiseerd.

Tijdens elke Europese Week, die door EU-OSHA en zijn partners wordt georganiseerd, staat het campagnethema centraal, waarbij het doel is bewustzijn te verhogen van het belang van een actief, participerend beheer van veiligheid en gezondheid op de werkplek.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.