Skip to content Skip to footer

Rookmelders staan centraal tijdens Brandpreventieweken 2021

Donderdag 30 september was de aftrap van de Brandpreventieweken 2021. Dit jaar staan rookmelders centraal in de landelijke campagne die de Brandwonden Stichting samen met alle veiligheidsregio’s en het IFV voert.

Met de rookmeldersverplichting die ingaat vanaf 1 juli 2022 is dit thema zeer actueel. Naast de aanschaf van voldoende rookmelders gaat het om het daadwerkelijk plaatsen ervan op de juiste plekken in de woning. Via de test op www.rookmelders.nl kunnen mensen testen of ze op de hoogte zijn van de meest actuele informatie over rookmelders en weten ze direct met hoeveel rookmelders ze hun huis veiliger maken.

De Brandpreventiecampagnes van het Netwerk Nationale Brandpreventieweken hebben tot doel brand te voorkomen, te beperken en te bestrijden. De campagnes hebben tot doel het brandveiligheidsbewustzijn te bevorderen. Ieder jaar wordt op basis van de meest recente onderzoeksinzichten door de leden van de Adviescommissie het thema bepaald van de campagne. De Brandpreventieweken vinden ieder jaar plaats in de maand oktober.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.