Skip to content Skip to footer

Landelijke CO-campagne: ventileer, controleer, alarmeer

Op maandag 15 november start de landelijke CO-campagne. Centraal daarin staat de slogan: ventileer, controleer, alarmeer. De campagne gaat in op de gevaren van koolmonoxide (CO).

Juiste plaats CO-melder in woning

In de campagne wordt aandacht gevraagd voor het ophangen van CO-melders in de woning. Uiteraard gaat daarbij ook veel aandacht uit naar de juiste plek voor deze melder. Daarover bestaat nog steeds veel verwarring. Lange tijd was het advies om de melder laag bij de grond te hangen. Uit onderzoek van het IFV blijkt dat CO een fractie lichter is dan lucht en zich verplaatst met luchtstromen door de woning. In de buurt van een verbrandingsapparaat mengt CO zich met de warme lucht en stijgt het op. Daarom is het advies om de CO-melder in een ruimte met een verbrandingsapparaat zo hoog mogelijk op te hangen, en in andere ruimtes op ademhoogte. Op de website www.co-wijzer.nl en op brandweer.nl staat meer informatie over koolmonoxide en de juiste plaatsing van CO-melders.

CO kennissessie

Op 16 november organiseert het Netwerk Nationale Brandpreventieweken een gratis online kennissessie. De sessie staat onder leiding van Hans Hazebroek (onderzoeker/adviseur, IFV) en heeft als tafelgasten Peter Schuurmans (hoofd Brandveilig Leven, Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond) en Remon Jonker (adviseur milieu en gezondheid, GGD Amsterdam).

​Netwerk Nationale Brandpreventieweken

De CO-campagne wordt gevoerd door het Netwerk Nationale Brandpreventieweken: een initiatief van de Nederlandse Brandwonden Stichting, Brandweer Nederland, het IFV en het Verbond van Verzekeraars.

the Kick-ass Multipurpose WordPress Theme

© 2024 Kicker. All Rights Reserved.